tank-pa-att-skifta-dacken-nar-dackbytet-gors

Tänk på att skifta däcken när däckbytet görs

Att skifta däck är faktiskt något som de flesta inte tänker på. Men det är något som man helst ska göra för att däcken ska hålla så länge som möjligt. Att skifta däck betyder helt enkelt att man skiftar hur däcken sitter.

För många gör som så att de sätter samma däck där framme som de gjorde förra gången de bytte däck. Framdäck alltid slits betydligt mycket mer än de där bak på en framhjulsdriven bil. Det betyder att däcken slits mycket fortare där fram än där bak. Medans det omvända självklart gäller på en bakhjulsdriven bil.

Men det betyder också att om man inte skiftar däcken vid varje byte. Då kommer man inte ha mycket kvar av framdäcken. Det rekommenderas att man byter ut alla däcken samtidigt. På grund av balansen på bilen så kan man på det här sättet förlora en del pengar.

Bodalsgaraget kan hjälpa dig att skifta däcken. När det t.ex. är dags för byte av däck vid säsongerna så är det ett ypperligt tillfälle. Kika in deras sida för mer information och kontaktuppgifter till dem. Tänk på att tiderna oftast försvinner snabbt när det börjar närma sig däckbytardatum.

Hur gör man för att skifta däck?

Det viktigaste att komma ihåg är att man inte sätter samma däck där det satt när man tog av dem. De däcken som tidigare satt där framme ska när man sätter på dem igen sitta där bak. På det här sättet förlänger man däckens livstid rätt markant. Då det som sagt alltid slits mer på de främre däcken än de bakre eller tvärtom beroende på bilens drift. Men om man skiftar däcken ordentligt kommer slitaget att spridas ut jämnt mellan de fyra däcken.

Då slipper man köpa nya fram eller bakre däck utan kan byta ut alla samtidigt då de har ett mer jämnt slitage. Men det är som sagt många som inte gör på det här sättet och det gäller även däckverkstäder. Då de inte alltid håller koll på hur slitaget är på däcken. Men det beror helt och hållet på vilken däckverkstad man använder sig av. För de flesta försöker ändå att se till att slitaget sprids ut jämnt på alla däcken.

Varför ska man skifta däck?

Även om vi gått in på det tidigare så är det otroligt viktigt att man skiftar däck. På det här sättet får man en betydligt längre livstid på de däcken man äger. Man slipper även att behöva köpa nya däck för att de främre eller bakre har ett större slitage än övriga. Det är otroligt viktigt att man inte kör med för slitna däck. Så är det verkligen ett sätt att spara både tid och pengar.

Tid för att man faktiskt slipper köpa nya däck lika ofta och pengar för att man på det här sättet får en längre livstid på däcken. Om man fortfarande känner sig lite osäker på vad som menas med att skifta däck. Då kan man alltid prata med någon på en däckverkstad.

För de har en bra insikt i både varför och hur man enklast kommer ihåg vilka däck som sitter fram och vilka som sitter bak. Om man inte vet om bilen är fram eller bakhjulsdriven så måste man kontrollera detta. På det sättet kommer man skifta däck ordentligt.