solskydd

Research case på solskydd åt en kund

Idag tänkte jag visa lite hur jag arbetar med research om nya kunder och visa hur viktigt jag tycker att det är. Att förstå kunden, målgruppen, området och hela ”metan” är väsentligt för att kunna tillföra med en lyckad kampanj. Så är är ett prova på hur jag brukar arbeta.

I Stockholms förorter är behovet och efterfrågan av solskydd ganska så högt jämfört med resten av Sverige. Detta då, förutom att Stockholm är en väldigt stor stad, även en fin stad att spendera sommaren på. Man kan återfinna alla typer av solskydd här, allt från vanliga persienner och markiser.

Solskyddsmarknaden är stor och det finns gott om produkter att utnyttja för att skydda sig från solen under sommaren. De vanligaste produkterna man finner i Nacka och Värmdö är markiser av olika slag. Det finns bland annat fönstermarkiser och balkongmarkiser att välja på men även måttanpassade markiser som fungerar bra till många olika sammanhang. Man kan få dessa markiser att passa just kundens önskade yta genom att flera av de olika återförsäljarna i syd-östra Stockholm skräddarsyr dem efter kundernas efterfrågan. Detta är väldigt vanligt att man väljer att göra på balkongmarkiser då det finns många olika storlekar på balkongen och därmed finns ingen garanterad standardmarkis som passar alla balkonger. Genom åren har markiserna kommit med tillhörande vev för att justera denna med. Något som dock har utvecklats i allt större omfång på senare tid, är automatiserade markiser. Dessa brukar komma med en fjärrkontroll som man kan använda sig av för att sänka eller höja markisen med. I vissa fall kan det vara så att markiserna är belagda på mindre åtkomliga platser och på så sätt kan det vara skönt att använda sig av dessa. Markiser täcker vanligen också utsidan på fönster i större hus som återfinns i Saltsjöboo och Saltsörbaden. På så sätt kan det vara bekvämt att inte behöva ta sig ut för att justera denna.

Ett annat väldigt vanligt solskydd som återfinns i många hem är persienner. Persienner är väldigt smidiga att använda då de inte tar någon större plats. Man återfinner dessa i de flesta hem idag som använder dem nattetid för att kunna sova utan insläpp av ljus. Hos lokala återförsäljare kan man få persiennerna skräddarsydda utefter de fönster man behöver ha dessa till. Persienner förekommer numera vanligen i metall men det går även att få tag på de som har ett mer traditionellt utseende i trä. Dessa har blivit mer populära och kostar vanligtvis något mer.

Utöver produkter som bidrar till skugga och behagligare temperaturer såväl inomhus som utomhus så har produkterna syfte att skydda huden mot skadlig strålning från solen. Utöver alla de caféer och uteserveringar som har parasoller av olika slag på Värmdö så är det även väldigt vanligt att privatpersoner köper in dessa. Parasoller är ett bra solskydd att ha på altanen men även på balkongen. De går att få i önskad storlek utöver de stora urval som redan finns i återförsäljarnas sortiment. Vad som är bekvämt med dessa är att de inte förstör utsikten man kan ha så att man även får njuta av denna i högre grad än andra former av solskydd. Med rätt val av solskydd så kan man få avnjuta sommaren på bästa sätt.