Stekhet sommar betyder kylväska

Om att dö värmedöden utan kylväska

Vad är det för galen värme som har slagit till mot oss här i Sverige. Under hela veckan har jag legat stilla på en filt på en badstrand utanför Jönköping. Tänkte svalka mig i vattnet. Men jodå, det gick ju förträffligt bra. Eller inte. Vattnet är varmare än kaffet i cafeterian längre bort. Knappast svalkande. Gjorde misstaget i våras att ta med mig några flaskor dryck till mig och grabben. Jag stoppade dem i en vanlig väska. Det som en gång var kylt av is, var efter en timme på stranden närmast likvärdigt med en termos nybryggt kaffe i temperatur.

Så jag köpte en kylväska. En helt vanlig kylväska, hur svårt kan det vara? Det var åtminstone vad jag tänkte. Men inte då, det gick naturligtvis inte för sig när sambon fick höra mina tankar. Aldrig att hon tänkte gå ut med en portabel frysbox. Det skulle minsann vara snyggt också. Sagt och gjort, hon fick som hon ville, så jag beställde en Thermal Tote 56 från Freezit. Den här gången var hon betydligt mer nöjd. Åtminstone med utseendet.

För egen del bryr jag mig för tillfället ändå mest om kvaliteten på väskan. Nu är min dricka åtminstone kall – trots flera timmar i gassande sol. Kylväska är helt klart the shit för alla oss som inte klarar av att sitta inne hela sommaren, och samtidigt inte finner 26-gradigt badvatten särskilt svalkande.

Well… det var det. Ingenting viktigt. Ville bara säga att