Västanhem är mäklare med stil.

Om att hitta en bostad och att lita på en mäklare

Sorry alla fastighetsmäklare, men nu drar jag snart alla över en kam. Ni har inte mitt förtroende. Jag ska inte säga att ni ljuger, men ni tänjer och undanhåller sanningen liiiite för mycket ibland för att det ska kännas helt okej.

Men jag har fått lära mig att det finns undantag. När vi nu ränner runt och letar hus i Jönköping, har vi sprungit på Per och Johan från Västanhem Mäkleri & Interiör i Jönköping några gånger. Inget hymlande alls kring mindre bra detaljer, utan bara genuin kärlek till sitt yrke och en strävan efter att göra både säljare och köpare nöjda. Småfel i bostäder nämns, vilket gör mig som köpare trygg med att en sådan mäklare är ärlig även i stort. Trogen i smått – trogen i stort, brukar det ju heta.

Annars kan jag tänka mig att det inte är helt lätt att, som fastighetsmäklare, göra både säljare och köpare nöjda. Det blir liksom lite av en konflikt där. Säljare som vill få så hög köpeskilling som möjligt och köpare som helst vill få bostaden gratis (eller mot betalning).

Har du ännu inte besökt Västanhem så rekommenderar jag att du gör det på länken ovan. Som gammal reklamare glädjer det mig att det finns mäklare som vågar bryta konventioner från en traditionell bransch och göra på sitt eget sätt. Ett helt nytt uttryckssätt där floskler är borta och där hafsigt tagna foton har bytts ut mot fräscha väl komponerade bilder präglade av home staging på absolut högsta nivå.

Jag har sett denna typ av mäklarbyrå på ett ställe tidigare – i Göteborg. Tyvärr kommer jag inte alls ihåg vad de heter, men känslan var att de jobbar på samma sätt som Västanhem, alltså med att attrahera emotioner snarare än rationella argument. Argument som annars lätt blir till floskler och som sätter mäklare i dålig dager. Det här är dock annorlunda, inte minst känns det när en besöker deras kontor. Här är det sterila borta, istället är det bohemiskt chict inrett där de klassiska kontoren har bytts ut mot kreativa miljöer och där fula desktopdatorer har ersatts av stilrena Macar. Påminner lite om en reklambyrå helt enkelt. Så med andra ord, jag känner mig hemma.

Inte minst när de bygger upp både mina förväntningar och mitt förtroende för dessa genuina själar.