Metallskrot från en mekanisk verkstad.

Om när det är för mycket med att hitta en mekanisk verkstad

Har jag verkligen kommit på det här? När har jag sagt det, frågar jag sambon? I natt, svarar hon undvikande i samma drag som hon själv stänger dörren på väg till jobbet – som i ett uttryck av att jag är både förvirrad och bindgalen.

Klockan är någonstans mellan insomning och uppvaknande. Exakt klockslag känner jag inte. Jag vet inte ens om du känner igen dig. Men jag känner igen mig själv i det här. Läskigt mycket. Allt föregås av en orolig natt. Jag vaknar. Jag vrider mig. Och jag vänder mig om. Men jag kan inte sova. Glöm inte det här nu, Nisse, tänker jag. Jag vrider mig lite till. Men jag vågar inte somna om.

Allt handlar om att skriva ner saker när jag vaknar så här. Direkt. Sedan kan jag slappna av och somna igen. Det här händer inte ofta. Inte heller sällan, men tillräckligt ofta för att jag ska ha lärt mig att lägga en anteckningsbok  och en penna bredvid sängen.

Det som nu står i boken får mig att vakna till. Harry har redan varit vaken, men har nu somnat om. Perfekt. Lite tid för mig själv. Fördelen med pappaledighet blir extra påtaglig så här.

Du har redan förstått att jag inte vill avslöja mina idéer för utförligt här. Men jag kan inte hålla tyst. Dock kommer jag verkligen att behöva hjälp här. En partner att hålla i handen. En mekanisk verkstad som kan hjälpa mig att både ta fram ritningar och hjälpa till med legotillverkning i form av skärning, svarvning och fräsning.

Varför är det här så speciellt? Kanske för att det inte har något alls med min tidigare arbetslivserfarenhet att göra. Ledtråd till vad det är?

Hittills har jag bara kollat igenom Arentorps Legoindustri och deras site, men det känns som att de (eller någon i deras närhet rent affärsmässigt) bör kunna hjälpa mig i det jag är ute efter.