behover-du-rensa-dina-avlopp

Behöver du rensa dina avlopp?

Om man bor i en villa eller i ett hus så kan man behöva avloppsrensning emellanåt. Det är något som man tyvärr inte kan undvika. Samma sak gäller på många sätt i en lägenhet om man fått igensatta rör och då krävs den avloppsrensning. Men det kan i vissa fall vara hyresvärdens ansvar om det är i en lägenhet. Men det beror på många olika faktorer och kan skilja från fall till fall beroende på om det bara är ditt avlopp eller hela fastigheten. Så om du är osäker på vem som ska betala för en avloppsrensning ska du alltid kontakta dig hyresvärd.

Stockholms Rens & Spol erbjuder ett flertal tjänster för era avlopp. Bland annat avloppsrensnings och spolning. På deras sida om avloppsrensning i Stockholm hittar du mer information.

Avloppsrensning på ett enkelt sätt

Det finns många saker man själv kan göra för att slippa att behöva göra en avloppsrensning. Först och främst ska man se till att man inte spolar ner saker som kan fastna. Det är nämligen det vanligaste som orsakar blockar i avloppet. Så det är viktigt att inget spolas ner som inte ska spolas ner. En vanlig sådan sak är våtservetter som ofta fastnar och blockerar avloppet. Det är inte heller det enklaste att få bort men trots det så är det väldigt vanligt att dessa spolas ner. Framförallt när man har småbarn så går man igenom våtservetter i en rasande takt. Det är också då man kanske inte tänker på att våtservetter inte får spolas ner. Det kan låta konstigt att det är en så stor skillnad mellan våtservetter och toalettpapper men det är helt olika konstruktion. Toalettpapper löses upp men det gör inte våtservetter. Därför är de den främsta orsaken till varför man kan behöva göra en avloppsrensning.

Vad innebär en avloppsrensning?

Det vanligaste som har hänt är att något fastnat i avloppet och blockerat det. Då krävs det att det kommer ett företag som rensar bort det hela. Det är nämligen inte så kul om avloppet inte längre fungerar och det svämmar över. Eller om det helt enkelt vägrar att försvinna när man spolar.

Så det som företaget gör när de ska göra en avloppsrensning. Det är att de använder vatten för att spola bort det som blockerar avloppet. Alternativt så får de försöka få bort det på ett annat sätt. Och rent generellt är det inte en billig åtgärd om den krävs. Så det bästa sättet är att helt enkelt försöka undvika att behöva en avloppsrensning. Det kommer spara både tid, energi och pengar i framtiden. Om man också försöker se till att inte spola ner saker som inte får spolas ner.

Men om du är osäker på om det är något som kan spolas ner eller inte. Så kan du alltid kontrollera förpackningen då det i många fall står på förpackningen om det inte går att spola ner dem. Även våtservetter som används som alternativ till toalettpapper är faktiskt inte bra att spola ner.

Att tänka på

När det gäller en avloppsrensning så finns det flera företag som kan hjälpa till och det enklaste sättet är att göra en internet sökning. Då kommer du snabbt att hitta flera alternativ som kan hjälpa dig. Men se till att jämföra priserna först då det alltid är det bästa att göra.